A sorozat megtekintése éven alulik számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott!
Műfaj: család ? dráma
Kezdés: 20:36 perc - 20:46 / 21:05 - 21:15
Játékidő: kb. 10-12 perc epizódonként
Ország: magyar Magyarország
Csatorna: RTL Klub
Eredeti vetítés ideje: 1998. október 18.

 

 

Történet!

 

Huszonöt évvel a történet kezdete előtt egy csapat gyermek sorsa különös és elszakíthatatlan szállal fonódott össze, amikor egy rideg és ?bürokratikus? intézmény gondjaira hagyták őket. A mély barátság szövődött köztük, amely kiállta az idő próbáját, és nagyralátó álmok szülője lett. Az azóta eltelt évek során megélték a siker és a bukás sokféle szintjét. Karriert építettek, családot alapítottak, gyermekeik születtek, elváltak. Néhányuk nem is gondolták, hogy később egy házban fognak lakni.

Egy megdöbbentő és tragikus esemény gyökerestül felforgatta Miklós, András, Nóra, Zsuzsa, László és Gabi életét, amikor Berényi Zoltán, a legidősebb fivér Miklós és András bátyja, a Berényi Építőipari Kft. alapítója és vezetője, rejtélyes körülmények között halálos kimenetelű autóbalesetet szenvedett.

Autóját egy végzetes éjszakán egy titokzatos idegen (Nagy Ferenc) szorítja le az útról. A karambolt csak István, a sofőr élte túl. A baleset következtében Zoltán és István súlyos sérüléseket szenvedtek és Zoltán belehalt. Istvánt életveszélyes állapottal kórházba szállították.

A baleset után a ?barátok? legégetőbb gondja egy olyan vállalkozás jövője, amibe még Zoltán fogott bele. Azt az épületet kezdte modern lakóházzá alakítani, amelyben gyermekként először találkoztak, ahol együtt töltötték legfogékonyabb éveiket és ahol most újra együtt élnek. Új otthonuk építését be kell fejezniük, a cégnek pedig ? új vezetővel az élén ? munkát és anyagi biztonságot kell nyújtania a barátoknak, családjaiknak és alkalmazottaiknak is.

Helyszínek:

A felvételek többségét a Magyar Grundy UFA Kft. műtermében veszik fel, amely 2006-ban átköltözött a 15. kerületből a budatétényi Camponához. A több mint 1000 m2-es stúdiót, és az ezt kiszolgáló helyiségeket kicsivel több mint 3 hónap alatt építették fel. A külső forgatások helyszínei változóak. A Park, amelyet sokszor láthatunk, az a XIX. kerületi Kós Károly tér és környéke. A sorozat ezen két fő helyszín között ingadozik, nap mint nap.

 

 

 

                                                                    

Oldalmenü
Naptár