Évadok
1. 1998-1999
2. 1999-2000
3. 2000-2001
4. 2001-2002
5. 2002-2003
6. 2003-2004
7. 2004-2005
8. 2005-2006
9. 2006-2007
10. 2007-2008
11. 2008-2009

 11.évad:

Berényi Miklós és a hozzá közel állók 

Miklós bármire képes lenne, hogy megszerezze Zsuzsa tulajdonrészét. Igaz, nagyon óvatosnak kell lennie, hogy Nóra ne sejtsen semmit. Megzsarolja Eriket, hogy feldobja a rendőrségen, ha nem éri el, hogy Kristóf elköltözzön a házból. Erik, bár megteszi, de bosszút esküszik. Később, mikor látja, hogy Juliéknál semmi sincs rendben, úgy dönt, hogy így próbálja befolyásolni Claudiát, hogy mondjon le a tulajdonrészről. Majd alattomos módon kicseréli az altatóját egy pszichiátriai kezelésben használatos szerre, amitől azt reméli, hogy Claudia megbolondul. Úgy tűnik, hogy sikerrel jár, ám nem számolt a bosszúszomjas Erikkel. Claudia rejtélyes tüneteket kezd el produkálni, személyisége rövid időn belül megváltozik: hirtelen haragú, feledékeny és agresszívá válik, valamint olyan szokatlan dolgokat művel, amikre nem fog emlékezni. Mivel mindenkinek feltűnik új viselkedése, elhatározzák, hogy segítségére sietnek, ám ez nehezen válik be. Végül Orsolya veszi rá, hogy menjenek azonnali kivizsgálásra, Claudia teljesen kétségbeesik, amikor végre szembesül saját állapotával. Zszusa nem halogathatja tovább az eladást, a szerződést megköti Miklóssal, aki ezután Claudia villájába siet, hogy a gyógyszereket visszacserélje, nehogy nyomot hagyjon. Sajnos azonban eközben balesetet szenved, és amikor elmegy az orvoshoz, hogy kivizsgáltassa magát, azzal szembesül, hogy sokkal nagyobb baja is van: tüdőrákja van. Emellett azonban Zsolt megtalálja Claudia kertjében a telefonjából kiesett SIM-kártyát, és zsarolni próbálja az üzletrészért hajtó vetélytársakat. Claudia azonban fondorlatos módon megszerzi a kártyát, és most már ezzel kényszeríti Miklóst, hogy adja el neki az üzletrészét, különben megmutatja a bizonyítékot Nórának. Miklós azonban ravasz módon kimagyarázza magát, és Nóra együttérzését is elnyeri, aki mindvégig kitart mellette a műtét alatt is. Az operáció sikerrel jár, lábadozásakor pedig Miklós elhatározza, hogy megkeresi azt a személyt, aki szülei sírját gondozza. Sajnos azonban egy vírusos betegség megakadályozza a további nyomozásban. Mivel közvetlen életveszélybe kerül, "halálos ágyán" újra elveszi Nórát, de közvetlenül ezután bevallja neki, hogy ő mérgezte meg Claudiát és üldözte el Kristófot. Nóra retteneteset csalódik benne. Miklós kiszolgáltatott helyzetében lemond Zsuzsa tulajdonrészéről, majd az ügyvezetői posztról. Azonban az új ügyvezető megválasztásakor eléri, hogy megszavazzák Nórát vezetőnek.

 

Berényi András és a hozzá közel állók 

András és Juli szakítanak, miután kiderül, hogy Juli terhes, de Alextól. Mivel nem kell már szemmel tartani őt, Botond úgy dönt, hogy véget vet alibi-kapcsolatának Vandával. Andrást is elkezdi érdekelni a tulajdonrész, és Emma felajánlja a segítségét: örökségéből tud adni kölcsönt, hogy az apja bevásárolhassa magát. A terv kudarcba fullad, hamarosan azonban váratlan ajánlatot kap: Claudia ültetné be őt a főnöki székbe, ha információt kapna Erik viselt dolgáról. Ám a lehetőséggel nem él. Időközben váratlan fordulatként megjelenik Alex a házban, és kapóra jön neki, hogy Zsolt egy nagyobb lakásba költözik: kibérli a régit. Ebben Miklós is a segítségére van, aki őt akarja felhasználni Claudia zsarolásához. Alex megpróbál tisztes távolságot tartani a Berényiektől, de nem igazán sikerül neki. Emma a védelmére kel, és lassan azt veszi észre, hogy nem közömbös számára Alex. Kettejük között viszony kezdene kialakulni, mely azonban eleve halálra van ítélve, köszönhetően András dühös kirohanásainak. András elhatározza, hogy koholt bizonyítékkal távolíttatja el Alexet a Berényi Kft. irodavezetéséből, amelyet azonban Emma megtalál. Nagyot csalódik apjában, s mindenáron igyekszik neki keresztbe tenni, egészen addig, míg Alex karjaiban nem találja magát. Mikor kettejük viszonya kiderül, András eleinte rettenetesen mérges, de végül beletörődik. Fontosabb dolga is akad: Claudiával együtt keresik a Berényi-sír rejtélyes gondozóját, akire rálőnek a temetőben. Egy kis nyomozás után rájönnek, hogy az illetőt Berényi Attilának hívják. Attila kisebb zavart kelt a családban: udvarolni kezd Nórának, de Claudiához költözik a villába.

Emma ösztöndíjat nyer a Nizzai Egyetemre, de Alex miatt ezt titkolja. Végül kénytelen bevallani, és a nagy távolságok (és a korkülönbség) miatt Alex otthagyja őt.

 

Bartha Zsolt 

Zsolt teljesen megdöbben, mikor egy Linda nevű lány jelentkezik nála. Azt állítja, hogy ő az apja, és fogadja be, mert otthon már nem képes élni a kegyetlen anyjával. Zsolt eleinte kételkedik, de mégis befogadja a lányt, eleinte csak szánalomból. Aztán egy vérvizsgálat kimutatja, hogy tényleg rokonok. Az idillbe azonban alaposan belerondít, hogy Zsófinak egyáltalán nem tetszik az új apaszerep, és megkezdődik a rivalizálás a lányok között. Amikorra kibékülnek, Linda újra gondot okoz azzal, hogy elkezd nyomozni Vandával Zsolt és Botond rejtélyes üzelmei után. Végül kénytelenek felhagyni az autószerelő üzlettel, a túlzottan kíváncsi lányok miatt ugyans még rendőrségi ügy is lett. Ezután Zsolt mindent megtesz, hogy Zsófi és Linda elől eltitkolja viselt dolgait, például azt, hogy Miklóst és Claudiát is Miklós elhagyott SIM-kártyájának megvételére biztatja. Hogy bizonyítsa hűségét, megkéri Zsófi kezét, aki egyelőre visszautasítja. Zsófi egyébként egy saját galériát szeretne nyitni az általa készített képekből, s internetes licitálásokból igyekszik pénzt szerezni, mivel se Zsolttól, se Claudiától nem hajlandó pénzt elfogadni. Ám azok ketten álnéven licitálnak. Mikor kiderül a turpisság, Zsófi folyamatosan bosszantja Zsoltot, egy ízben még az autóját is eladja. Visszaszerzésekor Zsolt rettentően dühös lesz, és egy dulakodás hevében véletlenül pofonvágja Zsófit. Bár Zsófi megbocsát, Linda képtelen rá, mert azt hiszi, Zsolt veri a nőket.

 

Kertész család 

Géza és Botond kétségbeesetten próbálják megtalálni Kingát, aki időközben kiszabadul Pálos fogságából és hazatér. Géza azonban teljesen a padlóra kerül, hogy nem tudta megvédeni a szerelmét, és ezért úgy dönt, hogy szakít vele. Hamarosan rájön, hogy nem tud nélküle élni, és az épp hazautazóban lévő Kingát hazaviszi. Még Magdi anyus is megbékél, főként mikor meghallja, hogy kitűzték az esküvő napját. A készülődésre meghívják Terikét is, akinek a jelenléte feszélyezi Magdi nénit. Különösen, hogy úgy hiszi, Vili bácsiba titkon szerelmes. Az esküvő napján óriási botrány tört ki. Magdi néni késve, toprongyosan érkezett az esküvőre, mivel egy félreértés miatt bevitték a rendőrségre. Frigyes, Kinga apja pedig azzal a hírrel állít be, hogy a felesége elhagyta őt. Frigyes az asztal alá issza magát bánatában, Magdi anyus és Terike pedig csúnyán összekapnak a lagziban. Vili bácsi elmegy megvigasztalni Terikét, de ezzel kockára teszi házasságát. A két öreg nagyon nehezen békül ki, de végül már nem haragszanak egymásra. Nagyobb gondot okoz azonban Frigyes, aki nem hagyja abba az ivást, ráadásul Kinga ragaszkodik hozzá, hogy náluk lakjon, amíg nem jön egyenesbe az élete. Végül mégis távozni kényszerül.

A Berényi Kft.-t is eléri a válság, ezért arra kényszerül Miklós, hogy eladja a házban található lakásokat. Sajnos Gézáék feje fölül is eladná, így kétségbeesetten próbálnak megoldást találni. Miután meghal Magdi néni nővére, Géza felveti, hogy az örökségből kellene megvenni a lakást, ha pedig nem, akkor az öregek menjenek lakni egy otthonba, és Gézáék beköltöznének a helyükre (amit nem lehet eladni, mint azt Zoltán is kikötötte a végrendeletében). Ez elkeserítő családi háborút szít közöttük, legfőképp Vili bácsival, valamint Tildával és Erikkel szemben, akik pedig elköltöznének a házból. A megoldást végül Claudia jelenti. Botond ugyanis anyagi haszonszerzés végett ismét összejönne Vandával, s elvinné egy bálba. Claudia hajlandó segíteni Gézának a kölcsönigénylésben, ha cserébe szétszakítja a fiatal párt. Miután ez Botondnak köszönhetően nem sikerül, Géza kicsinyes bosszút áll rajta, de végül ő marad szégyenben. Az idő azonban sürgeti, s hogy pénzt szerezzen, szövetkezik egy csempésszel. Régi társa, Bauer feltehetően elrejtett gyémántjait akarják megszerezni, hogy annak az árából vehessék meg a lakást. Magdi anyus és Kinga azonban mindenre rájönnek, így a terv dugába dől; de már Miklós sem akarja eladni a házat, tekintve, hogy beteg. Azért társa még küld a Bahamákról ajándékba egy kis gyémántot levélben, amelyet azonban Kinga határozott fellépése nyomán Géza pénzzé tesz, és az egészet odaadják Dömééknek. A pár kedve hamarosan megjön a gyermekvállaláshoz is.

Eriknek elege lesz a Kertész családból, és Szegedre akar előlük költözni. Tilda viszont ellenzi a tervet, s ezen nagyon összevesznek. Magdi anyus és Vili bácsi békítik ki őket, s végül Erik is rájön, hogy valójában Kertészék nem rossz emberek. Csakhogy addigra már állást talál Szegeden, s ezért Tildával együtt elköltöznek.

 

Novák család

Orsolya úgy dönt, hogy nem hazudik tovább, és elmondja Noéminek, ki is az igazi apja. Mire azonban ezt megtehetné, Noémi már megtalálta őt, és jól beolvasott neki. Tiborral találkoznak, és ekkor derül ki, hogy Noémi apja homoszexuális. Mivel az igazságot már nem lehet tovább halogatni, Orsolya felfedi a titkot. Ennek hatására viszont a feldühödött Noémi elköltözik otthonról. Emmáékhoz költözik és a Rózsában vállal állást. A béke csak nehezen áll helyre a családban, ráadásul ezután újabb bonyodalmak történnek: Tibor homoszexualitása viszolygással tölti el Lászlót, és az, hogy a család tartja vele a kapcsolatot. Egyre inkább kezdi úgy érezni, hogy a családja nem is foglalkozik vele, különösen amikor a házba költözik egy Nikolett nevű lány, aki bár idősebb Iminél, mégis összejönnek, Laci tiltása ellenére. Emiatt házassága válságba kerül Orsolyával, egy ízben meg is csalja őt. A probléma megoldását Imi és az időközben hazaérkező Novák Csaba próbálják megtalálni. Időközben az is kiderül, hogy Nikolett korábban drogos volt, aki épp Csaba miatt gyógyult ki függőségéből. Végül szent lesz a béke, csakhogy utóbb kiderül, hogy Laci összeszedett a kalandja során egy trippert. Emiatt Orsolya kidobja a lakásból Lacit, aki átmenetileg Imiéknél talál szállást, majd Miklóssal együtt Andráshoz költözik. Közben folyamatosan bocsánatért esedezik, amire Orsolya hajlana is, de Noémi különféle aljas trükkökkel tesz neki keresztbe.

Oldalmenü
Naptár