PLETYKÁK  

 

 

k2.gif 

 

Nyár barátok nélkül


Aggodalomra semmi ok, mindössze arról van szó, hogy a Barátok közt nyári szünetre megy.

 

A sorozat rajongói számára azonban marad néhány megválaszolatlan kérdés. "Pénteken láthatták a nézők utoljára a sorozatot, aztán egy kis pihenő következik" - nyilatkozta az RTL Bulvárnak Böjte Piros, a Barátok közt kommunikációs menedzsere. - "Természetesen nem hagyjuk izgalmak nélkül a rajongókat az augusztus végi visszatérésig."

Egy biztos, számos bonyodalom adódik majd abból, hogy Kertész Vilmosné, azaz Magdi anyus a napokban leesett a lépcsőn, és elhunyt. A tragédia bizonyára megbolygatja a Mátyás király tér életét...

div_33.gif

Interjú Várkonyi Andrással,azaz Vili bácsival

A Barátok közt stábtagjai már nyári szünetüket töltik, így jóformán az utolsó pillanatban, közvetlenül görögországi útja előtt csíptük el egy interjúra Várkonyi Andrást, a szappanopera Vili bácsiját. A színészt elsősorban arról faggattuk, hogyan érzi magát Magdi anyus nélkül, és hogy tíz év után mennyire elégíti ki a szerepe, de szó esett új lemezéről, a lakótelepi zongorázásról és finom nyári borokról is

.rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Milyen az élet Magdi anyus nélkül? Hogy érzi magát, miután a történet szerint egyedül maradt?

- Furcsa, mert más partnereim vannak, olyanokkal forgatok együtt, akikkel idáig nem nagyon, valójában teljesen új környezetbe kerültem. A munkám is más lesz, egészen új helyzet állt elő a sorozaton belül. De tulajdonképpen úgy vagyok vele, hogy nekem ez a foglalkozásom, színész vagyok, tehát azt, hogy ki a partnerem, vagy milyen darabban fogok játszani, a legritkább esetben tudom szabályozni. Fodor Zsókával viszont a civil életben is tartom majd a kapcsolatot, nagyon régóta ismerem őt, már körülbelül harmincöt éve. A kapcsolatunk viszont nem annyira szoros, volt, hogy évekig nem láttuk egymást, most egy darabig valószínűleg megint ritkábban fogjuk. Ha valami van, persze fel tudjuk egymást hívni, ugyanaz lesz, mint azelőtt volt. Az új házában sem voltam még kint, ha majd meghív, akkor szívesen megnézem.

Vili bácsi figurájához miként áll hozzá? Tizenegy év után nem unja még?

- Azért nem lehet megunni, mert a színházban, ha valaki játszik egy figurát, akkor gyakorlatilag ugyanazt játssza, mondjuk, ötszáz előadáson keresztül. Ugyanaz a szöveg, ugyanazok a gesztusok, ugyanaz minden. A Barátok közt-ben pedig én minden alkalommal mást játszom, más a szövegem, más a szituáció, mindig jön valami újdonság - ez tehát nem az a monotónia, amit az ember a színházban kénytelen olykor elviselni. Itt még például azt sem tudom pontosan, hogy ősszel milyen jelenetekben fogok játszani, van azért változatosság. Az nem zavar, hogy az emberek nagy része csak úgy ismer engem mint Vili bácsit, nem pedig mint Várkonyi Andrást: ráadásul ez nem teljesen így van, az új lemezemmel vannak például fellépéseim, szoktam itt-ott énekelni, kuplékat, paródiákat csinálni, színészként elég sokat dolgozom amúgy is, szinkronizálok, előfordul, hogy külföldi filmekben is játszom, meg hát benne voltam a Szomszédok-ban (azt épp most ismétlik) és a Kisváros-ban is - szóval a Barátok közt-ön kívül pár dolgot még csinálok. Nyilvánvaló, hogy ezáltal ismertek meg a legtöbben, de van olyan rajongó, aki szándékosan kiemeli, hogy tudja a rendes nevem.

rtlklub.sajtoklub.tv/Nagy Botond

Igen sok mindennel foglalkozik, amúgy pedig több diplomája is van. Miként éli meg, hogy egy olyan tévéműsor egyik fő arca, ami nem bír túl nagy presztízzsel az értelmiség körében?

- Ezt úgy tudom hasonlítani esetleg az értelmiség egy más vertikumához, hogy igen képzett és igen tehetséges írók is kenyérkereseti lehetőségként tekintenek a Barátok közt-re, sőt nagyon jó nevű írók is írnak ide. Pontosan azért, mert, mint tudjuk, az igazán nagy kereslet nem a nagy családregények iránt mutatkozik, azokból megélni bajos lenne. Én ugyanígy fogom ezt fel, végzem a dolgomat a legjobb tudásom szerint, ebben a pillanatban itt van nekem feladatom, itt tudom megkeresni a pénzemet. Ha nagyon sokat dörömböltek volna az ajtómon a Katona József Színházban, hogy vállaljak el évadonként négy főszerepet, akkor nyilván nagy lenne a kísértés.

A Barátok közt sikerét minek tudja be?

- Engem az elején nagyon meglepett a dolog, azelőtt mint műfajt sem ismertem nagyon a szappanoperát - szinkronizáltam például az Esmeraldá-ban, de ugyanúgy Az elnök emberei-ben is. Nekem a nézők próbálják megmagyarázni, amikor egy-egy fellépés alkalmával találkozunk, hogy miért szeretik a Barátok közt-öt: mert tükröt tart eléjük, hogy is mondjam, otthonkomform kicsit, mindenki úgy érezheti tőle, mintha egy szobával több lenne a lakásában.

div_33.gif

Újít a Barátok közt: Eljött a te időd!

A sorozat szereplői pihennek, hiszen nyári szünetre ment a Barátok közt. Ám számodra lehet, hogy itt a nagy lehetőség? Új jelentkezőket keres hazánk közkedvelt napi sorozata!

Újít a Barátok közt: Eljött a te időd!

2009. július 24-én rövid időre elbúcsúzott a képernyőtől a Barátok közt stábja, hiszen augusztus hagyományosan a pihenésé. A kamerák ilyenkor leállnak, a színészek és a stáb a nyakukba veszik a világot, és kipihenik az egész éves fáradalmakat. A nézők szeptemberig izgulhatnak, hogyan folytatódik a sorozat.
Ám a leglelkesebb rajongók ne lazsáljanak, inkább kezdjenek neki a gyakorlásnak! Ugyanis a Barátok közt szereplőválogatást hirdet 15-18 év közöttieknek, illetve 18 év felettieknek is. Fiúk, lányok, hölgyek, urak megjelenését egyaránt várják 2009. szeptember 5-én, valamint szeptember 20-án. További részleteket 18 év alatt itt találsz, 18 év felett pedig itt.

div_33.gif

Zsóka nem bánja, hogy végleg vége

Csütörtökön meghalt Magdi anyus, így Fodor Zsókának a sorozatba nincs visszaút
"Amikor a doktornő kimondta, hogy Vili bácsi, a Magdika nem elájult, hanem meghalt, bizony megcsavaradott a szívem." Fodor Zsóka, az ország Magdi anyusa, több mint 11 év után, tegnap utoljára volt látható a Barátok köztben. Megtörtént az, amire senki sem számított, és amit sokan még most sem hisznek el.

-Azt nem bánod hogy így nem lesz visszaút?!
-Nem, nem bánom. Úgy érzem 11 év alatt letettem valamit, lehetett szeretni, nem szeretni, de elfelejteni nem lehet.
Zsóka idén januárban jelentette be a sorozat producerének, hogy legalább 8 hónapos szabadságra van szüksége. A színésznő korábban egyszer már kért és kapott a produkciótól 3 hónapos szabadságot, amikor elhunyt 100 éves édesanyja.A producer szerint ennyire most is mehetett volna, de a színésznő ezt kevésnek érezte, a rá váró feladatok miatt. Fél évvel ezelőtt mindenki tanácstalan volt a jövőt illetően.

div_33.gif

Gyereket vár a Barátok közt szépsége?

Megdöbbentő idényzárás a Barátok köztben! Teljesült Nádor Kinga álma, kiderült ugyanis, hogy a szőke szépség babát vár. A történet ilyetén alakulásával azonban felmerül a kérdés: mi lesz a Balogh Edina által megformált karakter sorsa?

Vajon a forgatókönyvírók így szeretnék eltüntetni a sorozatból? Netán Edina a valóságban is anyai örömök elé néz, és ezzel a megoldással szeretne szülési szabadságra menni? Nem lenne meglepő, hiszen a sorozat más szereplői, Varga Izabella és Mérai Katalin terhességét is beleszőtték a sorozat történetébe, és később mindketten visszatértek.

"Családcentrikus vagyok, éppen ezért gyerek nélkül nem tudom elképzelni az életemet" - nyilatkozta Edina a Blikknek. "Bár én még nem érzem magam készen az anyaságra, az általam megformált Kinga már régóta szeretne édesanya lenni" - tette hozzá.

div_33.gif

Botond is süllyesztőbe kerül?

Meghökkentő véget ért a Barátok közt idei évada: a rajongók nemcsak azért izgulhatnak, hogy hogyan vészelik át azt a pár hetet, amíg újraindul a sorozat, de kedvenc szereplőik miatt is aggódhatnak.

Mindenkinek meghűlt az ereiben a vér, amikor Bartha Zsolt kihajította az erkélyről Kertész Botondot. A jelenet azonban nem ért véget, így több kérdés is nyitva maradt: mi lesz a forró fejű Bartha sorsa? És hogyan végzi Botond? Rékasi Károly őrülten élvezte a jelenetet.

Rémület Hári Richárd nem tagadta: félt, amikor Rékasi kilógatta az erkélyen

Valóban menekült Botond, mert félreértésbe keveredett Barthával ? kacsint huncut mosollyal Rékasi Károly. ? Bartha utána kapott, de már nem tudta megfogni.

Az a kérdés, túléli-e Botond a zuhanást? Ha igen, mit mond majd? Zsolt dobta ki az erkélyen? A Mátyás király téri szívtipró annak ellenére próbálkozott Bartha lányánál, Lindánál, hogy az megmondta: el a kezekkel a gyerektől! Hogy Rékasi a való életben elragadtatta-e már magát ennyire?

Előfordult már, elő is fordulhat még ? szögezi le sejtelmesen. ? De erre nem kell büszkének lenni. Az biztos, Zsolt életére ez a cselekedete hatással lesz. Hiszen mit szól ahhoz Zsó? vagy Linda, hogy ennyire elragadtatta magát? A történet folytatásaként sok út nyílik, biztosat azonban még senki nem tud. ? Leginkább arra szavazok, amit a forgatókönyvírók kitaláltak. Az a legjobb! ? zsiványkodik Rékasi, aki persze nem árulhatja el, mit tud.

Rékasi biztos kézzel tartotta a fiút
Rékasi biztos kézzel tartotta a fiút


Hári Richárd egyáltalán nem volt nyugodt a mutatvány közben, a jelenet elejét ugyanis nem kaszkadőrrel, hanem vele forgatták le. ? Úgy kapaszkodtam a bal kezemmel a korlátba, hogy még a kezem is begörcsölt ? árulja el. ? Nem volt mese, meg kellett bíznom Karcsiban, mondtam is neki, vigyázzon rám! Nagyon rendes volt, mondta, hogy próbáljuk le előre, és segített is. Nagyon kollegiálisan viselkedett.

Rékasi nem is emlékszik ifjú kollégája félelmére.

Hári Ricsi nagyon ügyes, ő megáll a levegőben öt percig is ? nevet Karcsi. ? Kívés Gyuri zseniális kaszkadőr, nekünk nincs más dolgunk, csak ?gyelni rá, és betartani az instrukcióit. Mindenkiben meghűlt a vér, de én nem a veszélyt látom, hanem élvezem a jelenet izgalmát. Ebben Ricsi is benne volt, nem majrézott, megcsinálta.

A zuhanást már kaszkadőrrel vették fel
A zuhanást már kaszkadőrrel vették felA zuhanás már a kaszkadőr feladata volt, és amikor Ricsi visszanézte a jelenetet, el sem hitte, hogy nem ő van a képernyőn.

Lehet, hogy Botond nem kel föl, akkor Zsoltot le kell hogy csukják. De az is lehet, hogy Botond tolókocsiba kerül ? találgat Ricsi. Ha Botond nem éli túl a zuhanást, akkor Ricsi számára véget ért a sorozat, de et
től nem esik kétségbe. ? Voltam már benzinkutas három évig, szerettem csinálni, oda visszamehetnék ? vonja meg a vállát. ? Beszélek németül, angolul, olaszul, szeretek dumálni az emberekkel.

Oldalmenü
Naptár