Na ezen behalsz!

Meglepően fest Rékasi Károly, a Barátok közt Bartha Zsoltja kosztümben, borzas parókában. Pedig a színművész otthonosan mozog Beaumarchais Figarójának címszerepében.

- Akit az istenek szeretnek, azt megtartják gyereknek - nevet Rékasi, amikor arról beszél, miért jó Figaróvá válni. - A legnagyszerűbb dolog játszani úgy, hogy nem koppintanak az orrodra. Bármilyen szerepbe belebújhatsz, kitombolhatod magad. Azt nem árulta el, hogy dalra fakad-e a január 29-i bemutatón a Tháliában.

- Amikor megszületett Zsebi, a kis?am, énekeltem neki - meséli. - Enci hiába méregette naponta, a gyerek nem gyarapodott. Akkor Enci megkért, ne énekeljek többé, mert Zsebi megállt a növésben. Hogy a nézők megállnak-e, az legyen meglepetés!

A darabot Bánfalvy Ágnes rendezi, aki játszik is benne. - Annak idején rácsodálkoztam az Abigélben, ahol ő játszotta Tormát, milyen lehet vele dolgozni - meséli Rékasi. - A közös munka gazdagít, pro?tálni fogok belőle.

______________________________________________________________________________________________________

 

A sorozat rajongói emlékezhetnek, hogy a Barátok közt-ben Tilda ezernyi kisebb-nagyobb családi problémánál próbált már tüzet oltani a Kertész családban. A szerepet megformáló Szabó Erikának sem volt mindig ismeretlen a filmbeli szituáció...

"Hányszor, de hányszor voltam már én is otthon békebíró - meséli. - Ha a családban egy icipici feszültség is van, annak a megoldása mindig nálam landol, mert régóta nem lakom otthon, így viszonylag objektíven tudom kezelni a dolgokat. Korábban, ha az öcsém intőt kapott, mindig nekem árulta el először, és közösen találtuk ki, hogyan adagoljuk be a szüleinknek. De ha az édesanyám és az édesapám összekülönbözött valamin, akkor is próbáltam segíteni, s egy 25 esztendős házasságban bizony előfordulnak viták. Sok esetben felnőttebben viselkedtem, mint maguk a felnőttek."

______________________________________________________________________________________________________

 

A Barátok közt Kingáját alakító lány el sem tudná képzelni úgy a karácsonyt, hogy azt ne a szeretteivel töltse. Idén három fát is feldíszít majd. Edina azt mondja, a Balogh család összetartása példaértékű.

"Mi tényleg úgy élünk, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva - árulja el. - Nem csak karácsonykor gyűlünk össze, hanem a hétköznapokon is összetartunk. Az ünnep persze jóval meghittebb, mint egy átlagos hétvége. A karácsonyi menetrend évek óta ugyanaz nálunk. Délelőtt átmegyünk a nagymamámhoz a testvéremmel és feldíszítjük a fenyőfáját. Délután aztán ugyanezt megismételjük otthon is." Idén azonban lesz még egy hasonló feladata Edinának. "A kedvesemnél, Alexnél is állítunk egy fát, amit szintén fel kell öltöztetni. Így ebben az esztendőben három fát is díszítek majd, de ezt cseppet sem bánom."

______________________________________________________________________________________________________

Ki gondolná, hogy a Barátok közt Orsiját alakító színésznőt és testvérét, Annát úgy fűzi össze szoros kapcsolat, hogy egyikük Budapesten, míg a másik Hongkongban él? Ráadásul a költözés után kerültek igazán közel egymáshoz.

Noha Kriszta és Anna között 14 hónap a korkülönbség, mégis úgy szeretik egymást, mintha ikrek lennének. "Hosszú évek óta elválaszt minket több ezer kilométer, mégis nagyon intenzív a kapcsolatunk - árulja el a színésznő. - Különös, hogy akkor kerültünk igazán közel egymáshoz, amikor elköltözött. Anna először Hollandiában lakott a családjával. Akkoriban azonban nem éreztem, hogy távol lenne."Kriszta akkor jött rá, hogy földrajzilag milyen messze került tőle a testvére, amikor először végigrepülte a Budapest-Hongkong útvonalat. "Sajnos egy világ választ el a testvéremtől - mondja. - Amíg Hollandiában lakott, többször meglátogattam, hiszen az a másfél óra repülőút nem okozott gondot. Megesett, hogy gondoltam egyet, vettem egy olcsó repülőjegyet, és meg sem álltam Amszterdamig. Ez Hongkong esetében sajnos nehezebb, s ezért egy kicsit szomorú vagyok. Valamilyen megmagyarázhatatlan gyermeki kötelék fűz a nővéremhez, amiért ennyire szeretem. Nagyon fontosak vagyunk egymásnak."

 

 

 

 

 

Oldalmenü
Naptár