Nézzük mi történt a Kertész családban 2009-ben!

Válások, új szerelmek, ismeretlenből felbukkanó családtagok és az év legnagyobb tragédiája: Magdi halála.A sorozat kedvelőinek mondanunk sem kell: Barátok közt minden megtörténhet...és meg is történik!

Lássuk a 2009-es év legemlékezetesebb pillanatait!

A Kertész család körül minden a feje tetejére állt az elmúlt időszakban. Vilmosnak és családjának talán sosem kellett még ennyi traumát és konfliktust feldolgozniuk, mint mostanában. Az év Vilmos és Géza párharcával kezdődött. Vilmos ugyanis nem akarta megosztani lottónyereményét fiával, amiből hetekig tartó veszekedés lett, Magdi és Kinga csak nagy nehézségek árán tudtak békét teremteni a családban. A nyugalmat azonban nem sokáig élvezhették, Tilda és Erik kapcsolata megromlott és ez a Kertész családban is állandó téma lett. Erik végül választás elé állította szerelmét: vagy a Kertész família vagy Ő. Tilda a költözést választotta, és Erikkel vidéken kezdtek új életet. A problémáik így sem szűntek meg, mikor Tilda hazalátogatott a Mátyás király térre, sokat panaszkodott Erik miatt, egy ideig úgy tűnt, hogy talán Danival fűzi szorosabbra a kapcsolatot, de megrémült a fiú betegségétől, és újra bizalmat szavazott Eriknek.

Nem csak Tilda szerelmi élete volt zűrős, a másik Kertész unoka, Botond is mozgalmas hónapokat tudhat a háta mögött. Sokáig szédítette Claudia unokáját, de Vandánál jobban érdekelte a gazdag nagymama, leginkább egy új autó reményében randizgatott a lánnyal. Időközben beleszeretett Lindába, de érzéseit titkolnia kellett, nem csak Vanda miatt, hanem Zsolt heves természete miatt is. Később egymásra talált a két fiatal, de bekövetkezett, amitől tartottak. Vanda nem tudta megbocsájtani az árulást, és Zsolt is kiakadt, mérgében ledobta Botondot a szálloda erkélyéről, de a fiú csodával határos módon megúszta a zuhanást egy karcolás nélkül. Később mégis vége lett a románcnak, Botond Kanadába költözött, hogy szerencsét próbáljon a tengerentúlon.

Magdi és Vilmos rendíthetetlennek tűnő házassága is válságba került. Felbukkant ugyanis Vili fiatalkori barátja, Ernő, akiről csakhamar kiderült, annak idején igencsak közel került Magdihoz, Botond apja, Bálint pedig nem Vili fia, hanem Ernőé. Magdi szégyenében egy zárdába vonult, és Vilmos sem akart hallani a békülésről. Rengeteg huzavona után Magdi hazaköltözött, és Vilmos is úgy döntött, Megbocsájt neki. Épphogy helyre állt volna a családi béke, amikor egy tragikus balesetben Magdi életét vesztette. A korábbi konfliktusok miatt a rendőrség arra gyanakodott, Vilmos tette el láb alól a feleségét, de sikerült tisztáznia magát, így kiengedték a börtönből. A megpróbáltatások itt nem értek véget, előkerült Ildikó, aki a jussát követelte az örökségből, a pénzért pedig Gézával a végsőkig küzdöttek egymással. A hosszú gyász után úgy tűnik, a Kertész család feje nyitott egy új kapcsolatra. A nyugdíjas klubban megismerte Pirikét, akit ugyan Géza nem fogadott kitörő örömmel, Vilmos mégis kitart mellette.

Kinga és Géza viharos szerelme is jó pár mélypontot átvészelt már, az utóbbi időben azonban úgy tűnt, nem tudják megmenteni a házasságukat. A babavárás eufórikus pillanatait ugyanis először egy alaptalan vádaskodás váltotta fel, amikor Géza azzal vádolta Kingát, hogy megcsalta, és a baba nem is tőle van. Ez a konfliktus végül elsimult, de nem sokáig lehettek boldogok. Kiderült, hogy Kinga méhen kívüli terhes, a baba nem születhet meg, Géza pedig ahelyett, hogy támogatta volna a tragikus eseményektől szenvedő feleségét, ellene fordult, és Kingát okolta a történtekért. Nem meglepő, hogy ezt a keserűpirulát már nem volt hajlandó lenyelni a béketűrő lány, és úgy döntött, elköltözik a Mátyás király térről. Mikor Géza rájött, mekkora hibát követett el, már csak nagyon nehezen tudta megbékíteni feleségét.

 

 

Oldalmenü
Naptár